Wednesday, June 18, 2014

Relatie dintre matematica si desen si logica acesteia: “Triunghi logica economie”

    Matematica este o materie  foarte veche. Din punct de vedere istoric, ramurile majore ale matematicii au derivat din necesitatea de a face calcule comerciale, de a măsura terenuri și de a predetermina evenimente astronomice cu scopuri agriculturale.

     Aceste domenii specifice pot fi folosite pentru a delimita în mod generic tendințele matematicii până în ziua de astăzi, în sensul delimitării a trei tendințe specifice: studiul structurii, spațiului și al schimbărilor.

    Matematica este în general definită ca știința ce studiază relațiile cantitative, modelele de structură, de schimbare și de spațiu. În sens modern, matematica este investigarea structurilor abstracte definite în mod axiomatic folosind logica formală.

    In final, aici vorbim despre relatia dintre matematica si desen, eu cred ca desenul nu ar fii aparut daca matematica nu exista. Ca de exemplu lu-am o forma geometrica si anume, TRIUNGHIUL(nu conteaza de care) Triunghiul este folosit deobicei in matematica, geometrie etc, dar acesta poate fi folosit si in desen. Ca de exemplu:




  In prima imagina regasim o serie de triunghiuri, aceasta formand un desen, unindu-se intre ele, la fel si-n a doua imagina care regasim un triunghi isoscel, format din 6 triunghiuri isosceles.
Lucrurile pot evoluând in desene si mai grele, in care regasim matematica cu formele ei geometrice:



Trimis de Chirita Radu Alexandru


No comments:

Post a Comment